Thuis in uw branche

Eenvoudig uw handboeken online beheren

Alle SRA-Handboeken zijn beschikbaar in Scienta. Scienta is software voor het vastleggen en delen van informatie en documenten.

Omschrijving

Scienta Gebruikersdashboard

Met Scienta kunt u de handboeken eenvoudig onderhouden. Het doorvoeren van wijzigingen gaat snel en overzichtelijk en iedereen heeft altijd toegang tot de meest recente versie.

Prijs : op aanvraag
Bestel nu
Om dit product te bestellen moet u ingelogd zijn   Registreer of Log in.

Inhoud

Alle SRA-Handboeken zijn beschikbaar in Scienta. Scienta is software voor het vastleggen en delen van informatie en documenten. Met Scienta kunt u de handboeken eenvoudig onderhouden en beheren. Het doorvoeren van wijzigingen gaat snel en overzichtelijk en iedereen heeft altijd toegang tot de meest recente versie.

SRA-handboeken en -praktijkhandreikingen eenvoudig beheren

Alle SRA-Handboeken zijn beschikbaar in Scienta:

  • SRA-Handboek Samenstellen
  • SRA-Handboek Beoordelen
  • SRA-Handboek Controle
  • SRA-Handboek Kwaliteit

De bijbehorende praktijkhandreikingen, voorbeelden en procedures zijn eveneens beschikbaar.

Nadat u de handboeken kantoorspecifiek heeft gemaakt, kunt u ze eenvoudig onderhouden en beheren. De handboeken bestaan uit verschillende hoofdstukken en paragrafen. De beheerder van het kantoor krijgt automatisch een melding als SRA de content actualiseert, hij/zij ziet in één oogopslag wat er is gewijzigd en voert wijzigingen in één keer door. Vervolgens kan de wijziging beschikbaar worden gesteld aan de medewerkers.

Bekijk hier een korte video over Scienta!

Alle informatie op één plek

Scienta is een digitale werkomgeving om kennis in te delen, zaken vast te leggen en documenten te beheren. Of het nu gaat om procesbeschrijvingen, werkinstructies, uw personeelshandboek of andere informatie als het interne nieuws, notulen of presentaties: u heeft al uw informatie op één plek! Scienta heeft een krachtige zoekfunctie die door titels, teksten en bestanden zoekt én alles vindt. Kortom, u krijgt overzicht, bespaart tijd en vindt wat u zoekt!

Altijd de meest recente versie

U heeft altijd actuele documenten en ziet wijzigingen met één klik. Geen verschillende versies meer, maar altijd de laatste versie van een document. Alle wijzigingen worden bijgehouden in Scienta, u ziet met één druk op de knop precies wat er is veranderd. Zo kunt u altijd opzoeken hoe documenten in de loop der tijd zijn veranderd (ideaal voor audits).


Formulieren maken

Scienta heeft altijd in het teken gestaan van vastleggen, beschrijven en raadplegen. Met formulieren gaat Scienta nu verder. Formulieren zorgen ervoor dat u alles wat u in Scienta heeft beschreven, ook daadwerkelijk kunt uitvoeren.
U kunt formulieren maken voor checklists, klachtenformulieren, aanvraagformulieren, formulieren voor audits, afwijkingen, controles, signalen, onderzoeken of een intern bestelformulier voor broodjes van de lokale bakker: u bepaalt zélf welke formulieren u maakt, hoe u ze opstelt en voor welk doeleinde.

Voordelen voor u

  • Centraal beheer handboeken, praktijkhandreikingen, procedures, etc.;
  • Efficiënte verwerking van wijzigingen en updates;
  • Behoud van historische artikelversies (eis volgens de BTA);
  • Overal en altijd beschikbaar (webbased);
  • Beveiligde en geautoriseerde omgeving.

Koppeling SRA-Werkprogramma’s

Voor een optimale integratie met uw werkprogramma’s hebben wij de hoofdstukken en paragrafen uit de SRA-Handboeken gekoppeld aan taken van het SRA-Werkprogramma Samenstellen, Beoordelen en Controle in Unit4, MLE en CaseWare. Zo kunt u vanuit elke taak in het werkprogramma direct de relevante paragraaf in het kantoorhandboek raadplegen.

Prijs

Prijzen zijn op aanvraag. De jaarlijkse gebruikersvergoeding is afhankelijk van de omvang van uw kantoororganisatie. Voor informatie kunt u contact opnemen met SRA-Vaktechniek via vaktechniek@sra.nl of 030 656 60 60.

Prijzen zijn exclusief btw. Op dit product zijn de Algemene Voorwaarden SRA van toepassing. 

Ervaringen

Conquis 

''Wij gebruiken Scienta onder andere voor het Handboek Kwaliteit en ons personeelshandboek. Het voordeel van Scienta is dat SRA een template aanlevert via Scienta. Deze template wordt geüpdatet door SRA en je kunt kantoor specifieke aanpassingen verwerken. Aangezien het handboek centraal in Scienta is opgeslagen, kunnen alle medewerkers het handboek eenvoudig vinden.''

Henk van de Ruitenbeek MSc RB, Conquis Accountants en Adviseurs

Londen & van Holland

''Met Scienta hebben wij een belangrijke, overzichtelijke en eenvoudig te beheren tool in huis, om onze interne kwaliteitseisen optimaal te ondersteunen. Scienta is voor ons niet alleen een intranet oplossing waarmee wij de interne communicatie op kantoor stroomlijnen, maar ook een oplossing waarmee wij heel eenvoudig onze handboeken en praktijkhandreikingen up-to-date kunnen houden. We krijgen namelijk automatisch een melding als SRA de content heeft geactualiseerd. Dit alles levert ons tijdwinst op.''

René Koffeman RA, hoofd vaktechniek/compliance officer bij Londen & Van Holland Registeraccountants en Belastingadviseurs

AKSOS

''De aanleiding dat wij destijds zijn begonnen met Scienta was dat we bij AKSOS Accountants de handboeken digitaal en interactiever wilden beheren. Met de content van SRA is onze verwachting van wat Scienta ons beloofde volledig uitgekomen. Als onverwacht voordeel beschikken we met Scienta nu ook over een intranetplatform waarbij we alles waarvan het maar zinvol is (van vaktechniek tot verjaardagen) met elkaar delen. Kortom, een aanwinst voor onze organisatie!''

Peter Koning AA, AKSOS Accountants

Demo's

SRA organiseert in samenwerking met Scienta een demobijeenkomsten en webinars waarin wij u laten zien hoe u met deze tool de SRA-handboeken en -praktijkhandreikingen kantoorspecifiek maakt en eenvoudig beheert en onderhoudt.

Het eerstvolgende webinar vindt plaats op:

Datum : 4 november 2021
Tijd: : 10.00 - 11.00 uur
Locatie online bijeenkomst via Teams
Prijs : gratis

Aanmelden webinar

Vragen over dit product?

Irma Coeymans

Irma Coeymans

Coördinator Vaktechniek

vaktechniek@sra.nl
Stel hier uw vraag per e-mail

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren