Thuis in uw branche
Resultaten Benchmark in de SRAadviseur

Benchmarkonderzoek SRA-kantoren

Inzicht in de aandachtspunten en prestaties van uw kantoor

Hoe presteert uw kantoor in vergelijking met andere SRA-kantoren? Wat zijn de aandachtpunten voor uw kantoor en wat u kunt mogelijk verbeteren? Welke visies hebben de kantoren en wat valt ons op daarbij? Het Benchmarkonderzoek geeft antwoord op deze en meer vragen!

Omschrijving

Benchmark kantoren

Het vergelijkend onderzoek onder SRA-kantoren geeft u een helder beeld van de prestaties van uw kantoor in 2020 en de verwachting voor 2021 ten opzichte van kantoren van gelijke omvang. 

Prijs SRA-leden : € 295
Aanmeldformulier

Inhoud

Hoe presteert uw kantoor in vergelijking met andere SRA-kantoren van gelijke omvang? Wat zijn de aandachtspunten voor uw kantoor en wat kunt u verbeteren? Het Benchmarkonderzoek geeft antwoord op deze en veel meer vragen!

Inzicht in omzet, tarieven en productiviteit

Het bedrijfsvergelijkend onderzoek onder SRA-kantoren geeft inzicht in de prestaties van uw kantoor in 2020 ten opzichte van kantoren van gelijke omvang. U krijgt een helder beeld van:

  • de gemiddelde productie in euro, bij-/afboekingen en gemiddelde omzet per activiteit
  • de gemiddelde omzet per medewerker, in uren en euro’s;
  • de gemiddelde tarieven;
  • de gemiddelde productiviteit;
  • het gemiddelde inkomen per vennoot;
  • financiële kengetallen, zoals de debiteurentermijn.
  • gemiddelde winst- & verliesrekening en balans.

Benchmark

Toekomstverwachting

Naast bovengenoemde gegevens krijgt u ook inzicht in de verwachtingen voor de toekomst. 

De aandachtspunten voor uw kantoor

Tevens krijgt u een duidelijk overzicht van onderdelen waarop uw kantoor afwijkt van de referentiegroep. Zo ziet u in één oogopslag wat de aandachtspunten zijn voor uw kantoor. De aandachtspunten geven u een handvat bij het optimaliseren van de bedrijfsvorering van uw kantoor.

Pluspunt benchmarkonderzoek volgens deelnemende kantoren

Het belangrijkste pluspunt van het benchmarkonderzoek volgens een aantal deelnemende kantoren:

Quotes

Deelname

De kosten van deelname aan het Benchmarkonderzoek 2020 bedragen € 295 per kantoor.

Prijzen zijn exclusief btw. Op dit product zijn de Algemene Voorwaarden SRA van toepassing.

Hoe werkt het?

De deelnemende kantoren ontvangen in april 2021 per e-mail een toegangscode tot het Benchmarkportal waar de online vragenlijst ingevuld kan worden. De deadline voor het invullen van de vragenlijst is 1 juni 2021. Vervolgens analyseren wij de gegevens. Eind september 2021 kunt u het rapport met de resultaten raadplegen in het Benchmarkportal.

In het Benchmarkportal kunt u ook zelf rapportages en analyses maken. Zo kunt u uw eigen ranking binnen de betreffende klasse zien en worden de resultaten zowel in absolute cijfers als in procenten weergegeven. Ook kunt u in dit portal een trendanalyse maken, waardoor u nog beter de ontwikkelingen van uw kantoor kunt zien. Tevens kunt u voor verschillend grafische weergaves kiezen en de gegevens exporteren.

(De Benchmark portal wordt mogelijk gemaakt door Combo Benchmark van Compare to Compete).

Seminar

Op 15 oktober 2021 organiseren wij het seminar over het SRA-kantoor nu en in de toekomst, waarbij de resultaten van het SRA-kantoren Benchmarkonderzoek worden besproken en wordt ingegaan op de belangrijke thema’s als duurzaamheid en het nieuwe werken.

Het programma:

Fou-Khan TsangDe belangrijkste resultaten SRA-Benchmarkonderzoek 
Spreker: Fou-Khan Tsang (dagvoorzitter), voorzitter van de SRA-commissie Automatisering en voorzitter van de Raad van Bestuur van Alfa accountants.


Harry Marissen 
Duurzaamheid; verduurzamen en toekomstbestendig blijven

Spreker: Harry Marissen, bestuurslid SRA en accountant vennoot bij Harrier Accountancy.De wereld na corona en hoe werken we dan?
Arjen BanachSpreker: Arjen Banach, een veelgevraagd spreker op het gebied van verandering en innovatie, leiderschap, duurzame inzetbaarheid en werkgeluk. Met zijn vernieuwende en innovatieve kijk op hoe winnende organisaties in de wereld van morgen zijn georganiseerd inspireert hij wekelijks professionals door heel Nederland.


 Datum:  15 oktober 2021
 Tijd: 13:30 - 16:30 uur
 Plaats:  Van der Valk Hotel Vianen

Aanmelden seminar

De kosten voor deelname bedragen € 100 per deelnemer, mits uw kantoor heeft deelgenomen aan het Benchmarkonderzoek over 2020. Heeft uw kantoor niet mee gedaan met het onderzoek, dan bedragen de kosten € 225 per deelnemer.

Heeft u vragen? Neem dan contact op met Ingmar Donkerbroek (vaktechniek@sra.nl of 030 656 60 60).


Interessante gegevens

Hieronder ziet u een weergave van de tarieven per functie uit het rapport over 2019:

Benchmark

Bent u benieuwd naar de prestaties van 2020? Hoe presteert uw kantoor in vergelijking met andere SRA-kantoren? Doe dan mee met het Benchmarkonderzoek!

Meld u dan hier aan voor het Benchmarkonderzoek over 2020!

Vragen over dit product?

Dyonne Langerak

Dyonne Langerak

Productmanager

vaktechniek@sra.nl
Stel hier uw vraag per e-mail

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren