Thuis in uw branche

Mkb-branchescan 2021

Wat is de impact van corona op het businessmodel en de investeringsbereidheid van bedrijven? De Mkb-branchescan is vernieuwd met de financiële BiZ-data over 2020 en benchmarkt de verwachtingen voor 2021. Plaats de scan op uw eigen website, uw klant krijgt meteen na het invullen van de scan een persoonlijk adviesrapport: een ideale adviestool in een turbulente tijd.

Vraag de scan aan

Wat krijgt uw klant?

Het rapport dat uw klant krijgt, geeft per branche direct inzicht in de financiële positie ten opzichte van de concurrent. De financiële verwachtingen op het gebied van brutomarge, personeelskosten, winst, omzet, investeringen, duurzaamheid en financieringsbehoefte worden namelijk ‘real time’ gebenchmarkt met andere ondernemers uit dezelfde branche die de scan hebben ingevuld. Het rapport bevat eveneens inzicht in kansen en bedreigingen per branche en actuele branche-informatie met de BiZ-data over 2020. 

Voor welke branche?

Voor de volgende acht branches heeft SRA een Mkb-branchescan: automotive, bouw, detailhandel, horeca, industrie, logistiek, medische zorg, specialistische zakelijke dienstverlening.

Welke kantoren gingen u voor?

Ruim dertig SRA-kantoren hebben de scan op hun website. Zie voor voorbeelden Bentacera, TweeDee en Eshuis. Doet u mee? Deelname is kosteloos.

Heeft u de branchescan al op uw site?

Dan hoeft u niets te doen. U moet natuurlijk wel uw klanten mailen met de vraag of zij de scan invullen (zie deze voorbeeldmail)! 

Probeer de scan uit

Wilt u de scan uitproberen? Kijk dan hier. Bekijk ook alvast een voorbeeldrapport, zoals uw klant ontvangt na het invullen. 

Bent u zelf benieuwd naar de uitkomsten? Bekijk het rapport met de samengestelde resultaten (dd. 24 juni 2021). 

Vraag de scan aan

Mkb-branchescan bannerVraag de code of de gratis banner (zie voorbeeld rechts) aan via onderstaande button.

Vraag de scan aan

Hoe plaatst u de scan?

U kunt de Mkb-branchescan op twee manieren (gratis) plaatsen:

  1. via een banner op uw site die linkt naar de scan op SRA.nl.
  2. door de scan aan te bieden op uw eigen website; u dient daarvoor code te (laten) integreren op uw website

Stappenplan

  1. Vraag de code of de gratis banner aan via het online formulier.
  2. U ontvangt vervolgens de code of banner inclusief handleiding hoe deze te plaatsen.
  3. Schrijf uw (potentiële) klanten rechtstreeks aan met advies om de scan te doen (zie deze voorbeeldmail).
  4. Indien u actief bent met Branche in Zicht: vermeld op uw site dat u mkb-ondernemers verder kunt helpen met een persoonlijk brancherapport en advies.

Belangrijk!

  • Om de resultaten niet te beïnvloeden is het van belang dat u de testscan hiervoor gebruikt en niet de scan zoals die straks op uw website staat. Welke gegevens ook ingevuld worden in de testscan, hier komt altijd hetzelfde rapport uit . In werkelijkheid is er sprake van een rapport op maat, gebenchmarkt met andere ondernemers in de branche. 
  • Indien u de scan 'live' wil uitproberen, vul deze dan conform de werkelijkheid in voor uw eigen kantoor. Kies bij branches voor 'specialistische zakelijke dienstverlening' en vervolgens voor 'Accountancy'.

Contact

Leonie Derksen

Leonie Derksen
Kennismanager
lderksen@sra.nl
T 030 656 60 60

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren