Thuis in uw branche

IT Risk Control

In drie simpele stappen, helder inzicht in de automatiseringsrisico’s

IT Risk Control is een concept dat simpel en doeltreffend inzicht geeft in de kwaliteit van de IT-beheersmaatregelen en de hiermee samenhangende risico’s.

Samenwerking met SRA leidt tot pragmatische inzet van IT Risk Control in uw controlepraktijk.

Jaarrekeningcontrole

De noodzaak om bij de jaarrekeningcontrole aandacht te besteden aan de betrouwbaarheid en continuïteit van de geautomatiseerde gegevensverwerking, is niet nieuw. Wat wel nieuw is, is dat diverse ontwikkelingen -bijvoorbeeld regelgeving- het in toenemende mate noodzakelijk maken om hieraan opnieuw aandacht te schenken.

EDP-Auditor

Toch is er nog steeds de nodige terughoudendheid om de betrouwbaarheid en continuïteit van de geautomatiseerde gegevensverwerking expliciet in de controlewerkzaamheden te betrekken. En het inschakelen van een EDP-Auditor past veelal niet in het beschikbare budget.

Inzicht

IT Risk Control b.v. heeft daarom een concept ontwikkeld dat simpel en doeltreffend inzicht geeft in de kwaliteit van de IT-beheersmaatregelen en de hiermee samenhangende risico’s. Aangevuld met praktische suggesties en handvatten voor verbetering biedt dit concept voor zowel de accountant als cliënten een zeer hoge toegevoegde waarde.

Meer informatie alleen toegankelijk voor SRA-leden.   Registreer of Log in.

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren