Thuis in uw branche
Corona proof

Masterclass: Verdiep uw rol als Compliance Officer

Vergroot de impact van uw compliance functie

Het accountantsberoep ligt onder een vergrootglas en het toezicht op de kwaliteit is scherp. Uw compliance rol is dus belangrijker dan ooit! Dit geeft naast bedreigingen zeker ook kansen.

Overzicht

Prijs SRA-leden: € 595,00
Prijs niet-leden: € 750,00
Groepsgrootte: 12
PE-uren/punten:
AA/RA/RC 6
Bestemd voor: Compliance officer
Resultaat:

U vergroot de impact van uw compliance functie en brengt verdieping aan in uw werkzaamheden.

Virtual classroom

Webinar

Vragen? Neem contact op met educatie@sra.nl.

.

Inhoud

Het accountantsberoep ligt onder een vergrootglas en het toezicht op de kwaliteit is scherp. Uw compliance rol is dus belangrijker dan ooit! Dit geeft naast bedreigingen zeker ook kansen.

De focus op kwaliteit lijkt door rapporten van de MCA en CTA alleen maar toe te nemen. Zorg ervoor dat u aan de scherpe kwaliteitseisen blijft voldoen en dat uw kantoor de kwaliteit op orde heeft! Hoe vergroot u de impact van uw maatregelen op de (controle)kwaliteit? Hoe zorgt u dat de zorgplicht binnen de gehele organisatie onder de aandacht blijft? Wat betekenen de uitkomsten van recente reviews, boetebesluiten, cultuurscans en gewijzigde regelgeving voor uw praktijk?

Compliance gaat over zoveel meer dan ‘voldoen aan wet- en regelgeving’. Met uw eigen praktijkcases gaat u in een kleine groep praktisch aan de slag. U leert welke aanpak is vereist en maakt direct de vertaling naar uw eigen kantoorsituatie. Praktijkgerichtheid gegarandeerd!

De definitieve inhoud is afhankelijk van de aangeleverde dossiers, maar bestaat o.a. uit:

  • Tips om de effectiviteit van kwaliteitsmaatregelen te verhogen
  • Compliance en cultuur
  • Verbeterplan CTA / MCA, etc.
  • Sanctiebeleid verstevigen
  • Vertalen van review-bevindingen naar compliance maatregelen

Bijzonderheden
Voorafgaand kunt u stukken uit uw eigen praktijk aanleveren. De presentatie is maatwerk en wordt afgestemd op de cursusgroep. De presentatie komt daarom na de cursus beschikbaar.

Wegens de ontwikkelingen omtrent het coronavirus vindt deze bijeenkomst live in onze ‘virtual classroom’ plaats. U neemt deel via uw computer/laptop, u kunt vragen stellen en de docent en mede-cursisten zijn ‘live’ te zien en te horen. Wij registreren uw aanwezigheid, zodat uw PE-uren gegarandeerd zijn.
U ontvangt enkele dagen voorafgaand aan de 'virtual classroom' alle informatie, zoals inloggegevens, start en eindtijd en overige relevante informatie om deel te kunnen nemen.

Docent(en)

Arnout van Kempen

Arnout van Kempen CISA

Arnout van Kempen CISA is als compliance officer verbonden aan verschillende kantoren en oud toezichthouder bij de AFM.

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren