Thuis in uw branche
Corona proof

Leiderschapsprogramma voor vennoten

Vergroot het onderscheidend vermogen en prestaties van uw kantoor

Een nieuw en uitdagend programma voor vennoten die hun huidige manier van aansturen willen verfijnen en een sprong willen maken in de ontwikkeling van hun organisatie!

Overzicht

Prijs SRA-leden: € 3295,00
Prijs niet-leden: € 3795,00
Groepsgrootte: 20
PE-uren/punten:
AA/RA/RC 27
RB Algemeen 27
RPP/RSa 120
Bestemd voor: Accountant vennoot/medewerker, Fiscalist vennoot/medewerker
Resultaat:

U weet hoe u bijdraagt aan de verdere ontwikkeling van uw organisatie. U gaat aan de slag met het toekomstbestendig maken van uw kantoor.

Uw docent

Prof. dr. Ron Meyer

Prof. dr. Ron Meyer is hoogleraar Strategisch Leiderschap bij Tias, aan de Universiteit Tilburg en bij Antwerp Management School aan de Universiteit Antwerpen. Tevens is hij Managing Director van de Center for Strategy & Leadership.

Alle docenten

Inhoud

Een nieuw en uitdagend programma voor vennoten die hun huidige manier van aansturen  willen verfijnen en een sprong willen maken in de ontwikkeling van hun organisatie!

U geeft leiding aan uw organisatie en staat als vennoot voor de uitdaging om uw organisatie te leiden naar een volgende ontwikkelingsfase. De huidige tijd van turbulente marktomstandigheden, toenemende regeldruk en snelle veranderingen in het accountantsberoep zorgen ervoor dat u alert moet zijn en keuzes moet maken. Maar hoe pakt u dit aan en welke strategie past hierbij?

Het leiderschapsprogramma bestaat uit korte masterclasses voor vennoten- en directieleden, gericht op organisatieontwikkeling, verandering en nieuw leiderschap. Het programma sluit niet alleen aan op waar uw organisatie nu staat, maar vooral waar u met uw organisatie naartoe wilt. Heeft u de ambitie om de prestaties van uw kantoor te vergroten? Laat u dan inspireren door wisselende topsprekers in het vak.

 • Nieuw leiderschap binnen de accountancy
 • Hoe zorgt u ervoor dat de mensen ‘aan’ staan binnen uw kantoor?
 • Strategieontwikkeling binnen uw kantoor
 • Binden en boeien van professionals
 • Inspelen op veranderende klantbehoeften en verdienmodellen
 • Leidinggeven aan organisatievernieuwing en verandering
 • Businessmodel-innovatie

Het leiderschapsprogramma is bestemd voor vennoten en directieleden, die de volgende stap willen maken met hun organisatie. Het programma bestaat uit 3 modules van een dag. Elk module wordt ingeleid door een hoogleraar en/of expert op het vakgebied. Vervolgens maakt u met de trainer de vertaalslag naar uw eigen praktijk en organisatie.

Programma

Module 1      U als leidinggevende: nieuw leiderschap
Succesvolle organisaties zijn organisaties die effectief inspelen op veranderingen in de markt, maar met een eigen missie en kompas. Dit vereist flexibiliteit en het vermogen om wendbaar te organiseren met professionals die alert zijn en ‘aan’ staan in een cultuur van verantwoordelijkheid. Wat betekent dit voor uw rol als leider en hoe geeft u invulling aan nieuw leiderschap? En als hiërarchie en regels niet meer het beste houvast geven in deze veranderende wereld, wat dan wel?

 • Invulling geven aan nieuw leiderschap binnen uw kantoor
 • Hoe kunt u ontmanagen?
 • Wat betekent dit voor het samenwerken binnen uw kantoor?
 • Kunst van het loslaten en delen in verantwoordelijkheid
 • Van focus op de oplossing naar versterken van het oplossend vermogen

Thom Verheggen is ontmanager en auteur van het boek ‘Ontmanagen voor managers’.

Module 2      Leidinggeven aan uw organisatie: strategisch management
Accountantskantoren bevinden zich in verschillende situaties en ontwikkelingsfasen. Uw uitdaging is om een strategie te vinden die uw kantoor verder gaat brengen en om de organisatie te mobiliseren om die strategie te realiseren. Kortom, u moet leiding geven aan: 
                         

 • Het toekomstbestendig blijven als kantoor: veranderende klantbehoeften en verdienmodellen
 • Het samen ontwikkelen en realiseren van een strategische koers en visie
 • Deze visie organisatie breed communiceren en de organisatiedoelstellingen realiseren
 • Het creëren van een open en transparante cultuur
 • Het meenemen van anderen in de verandering om toekomstbestendig te blijven

Ron Meyer is hoogleraar Strategisch Leiderschap bij Tias, aan de Universiteit Tilburg en bij Antwerp Management School aan de Universiteit Antwerpen. Ook is hij Managing Director van de Center for Strategy & Leadership.

Module 3      Organisatievernieuwing en businessmodel-innovatie
Accountantskantoren hebben nieuwe vormen van waarde-creatie en andere business modellen nodig. Bij deze omslag speelt technologie een belangrijke faciliterende rol. Ook zachte aspecten van de organisatie zijn belangrijk: investeren in nieuwe kennis, vakmanschap van medewerkers, het veranderen van de structuur en cultuur van de organisatie en het tonen van visie en leiderschap. De volgende onderwerpen komen tijdens deze module aan bod:

 • De veranderende concurrentie-omgeving
 • Businessmodel-innovatie strategieën
 • Hefbomen voor businessmodel-innovatie
 • Katalysatoren en weerstanden bij businessmodel-innovatie
 • Concurrentievoordelen van nieuwe businessmodellen

 Prof.dr. Henk Volberda is hoogleraar Strategisch management & Innovatie aan de Amsterdam Business School, Universiteit van Amsterdam.

Docent(en)

Nicole Loeffen

Nicole Loeffen is vaardigheidstrainer bij SRA.

Thom Verheggen

Thom Verheggen is auteur van het boek ‘Ontmanagen voor managers’.

Prof. dr. Ron Meyer

Prof. dr. Ron Meyer is hoogleraar Strategisch Leiderschap bij Tias, aan de Universiteit Tilburg en bij Antwerp Management School aan de Universiteit Antwerpen. Tevens is hij Managing Director van de Center for Strategy & Leadership.

Henk Volberda

Prof. dr. Henk Volberda

Prof. dr. Henk Volberda is hoogleraar Strategisch Management en Innovatie aan Amsterdam Business School, onderdeel van de Universiteit van Amsterdam.

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren