Thuis in uw branche

IT-managementkring 2021

De IT-managementkring 2021 is bedoeld voor degenen die binnen hun kantoororganisatie (mede)verantwoordelijk zijn voor het beleid en de operationele vraagstukken inzake IT.

Met plezier presenteren wij u het jaarprogramma voor de SRA IT-managementkring 2021

Overzicht

Prijs SRA-leden: € 661,00
Prijs niet-leden: € 793,00
Groepsgrootte: 55
PE-uren/punten:
AA/RA/RC 11
Bestemd voor: Accountant vennoot/medewerker, Teamleider/Relatiebeheerder, IT-manager, Kantoormanager
Leerdoelen:

Ik ben in staat om:
Als IT-verantwoordelijke binnen mijn kantoor de belangrijkste IT-vraagstukken en -actualiteiten op hoofdlijnen te begrijpen als startpunt voor verdere verdieping;
Mijn functie als IT-verantwoordelijke beter uit te oefenen;
Mijn netwerk van collega IT-verantwoordelijken te onderhouden.

Voorzitter

MennoKooreman

Menno Kooreman

Menno Kooreman is Manager SRA-Automatisering.

Alle docenten

Inhoud

De rode draad van de kring wordt uiteraard gevormd door IT-gerelateerde vraagstukken, die vooral vanuit beleidsmatig perspectief worden behandeld. Vóór alles willen we oog houden voor de praktijk van het kantoor, onder meer door aandacht te besteden aan best practices en/of potentiële valkuilen.

De doelstellingen van de kring zijn:

  • Platform voor kennisoverdracht en kennisuitwisseling
  • Netwerk voor bilaterale contacten
  • Ontwikkelen van een deskundigennetwerk

De IT-managementkring staat open voor leden en niet-leden van SRA. Bij verhindering kunt u zich altijd laten vervangen door een collega

Locatie & Datum

UTRECHT

Tijd & bijzonderheden: dinsdag 13 april 2021 (Virtual Classroom) , donderdag 17 juni 2021 (Virtual Classroom) , dinsdag 12 oktober 2021, dinsdag 7 december 2021. december 2021. De bijeenkomsten van de IT-managementkring starten om 16:00 uur en vinden plaats bij SRA te Utrecht, m.u.v. de IT-inspiratiesessie van 7 december 2021, deze start om 15:00 uur tot 17:00 uur met afsluitend een netwerkborrel en vindt plaats bij het NBC te Nieuwegein. Beschikbaar
Wanneer: 13-04-2021, 17-06-2021, 12-10-2021, 07-12-2021
Locatie: SRA in Utrecht / routebeschrijving
Cursuscode: AIKR33635

Programma

Jaarprogramma IT-managementkring 2021

Dinsdag 13 april 2021

Thema: Elektronische handtekening, wie tekent ervoor?

Het is alweer een tijdje geleden dat het thema Elektronische handtekening in de IT-Managementkring besproken is. En alhoewel digitalsigningoplossingen door praktische alle kantoren wel op de een of andere manier worden toegepast, liggen er nog verschillende vragen open: wat doe je met al die andere documenten, anders dan de accountantsverklaring, waarop het kantoor een ondertekening wil of moet zetten? Ook met het beroepscertificaat, of volstaat een geavanceerde handtekening? En in het kader van de digitale transformatie: hoe kan de klant worden meegenomen in dit proces, zonder dat het heel veel gedoe oplevert? Los van deze vraagstukken ontwikkelen markt, technologie en wet- en regelgeving zich sowieso door. Welke zijn relevant om te weten en nopen misschien tot nieuwe inzichten of praktische dan wel strategische aanpassingen? De mensen die er alles van weten zijn meestal zelf nauw betrokken, bijvoorbeeld als aanbieder van een digital signing oplossing. We hebben de twee marktleiders inzake elektronisch ondertekenen van dit moment, PKI Signing en Validsign, bereid gevonden om hun ervaringen in de IT Managementkring te delen. We willen er een Q&A sessie van maken, zodat alle vragen die u als kringlid wil stellen ook echt aan bod kunnen komen. 

Sprekers:

  • PKI Signing – Dirk Kreijkes, directeur
  • Validsign – John Lageman, oprichter 

Donderdag 17 juni 2021

Thema: Digitale transformatie – procesinnovatie of procesoptimalisatie?

In 2020 is de digitale transformatie in een stroomversnelling terecht gekomen, zeker op bepaalde gebieden zoals het vergaderen en onderhouden van contacten. Maar dat is slechts een klein stukje van het digitaliseringsverhaal en we zijn nog lang niet volledig getransformeerd. In deze IT-managementkring willen we het weer eens hebben over de efficiency in de productiestraat en in hoeverre IT daar een stimulerende (of soms juist vertragende) rol in speelt. Zet je in op het verbeteren van je bestaande processen of is het beter om je processen op een andere leest te schoeien? Welke rol spelen SBR en RGS hierbij en hoe zit het met technologieën als AI, Machine Learning en Blockchain?

Martin de Bie, advisor new technology & innovation bij 216 Accountants, is een van de sprekers die u mee wilt nemen in zijn visie op en praktijkervaring met deze vraagstukken.

 Sprekers:

  • Martin de Bie – 216 Accountants

Dinsdag 12 oktober 2021

Thema: IT-trends & ontwikkelingen in de accountancymarkt

Het is een goede traditie: gemiddeld elke twee jaar reserveren we een bijeenkomst van de IT-managementkring om uitgebreid te reflecteren op de actuele IT-trends & ontwikkelingen in de accountancymarkt. Welke marktontwikkelingen springen in het oog en verdienen onze aandacht? Wat zijn de belangrijkste IT-thema’s waarmee kantoren zich bezighouden en welke vraagstukken liggen dan op tafel?

In het voorjaar van 2021 zet SRA haar tweejaarlijkse ICT-benchmarkonderzoek uit onder de SRA-kantoren. Uiteraard willen we op 12 oktober graag de uitkomsten van dit onderzoek met u delen.

 Sprekers:

  • Fou-Khan Tsang – bestuursvoorzitter Alfa Accountants + voorzitter SRA commissie Automatisering
  • Sigurd Felix – IT-manager CROP Accountants
  • Tony van Oorschot – Informatiemanager bij SRA
  • Menno Kooreman – Manager SRA-Automatisering 

Dinsdag 7 december 2021

Thema: IT-inspiratiesessie

Combibijeenkomst aan het einde van het kringjaar. Spreker wordt later bekend gemaakt.

De bijeenkomsten van de IT-managementkring starten om 16:00 uur (tot 19:00 uur) en vinden plaats bij SRA te Utrecht, m.u.v. de IT-inspiratiesessie van 7 december 2021, deze start om 15:00 uur tot 17:00 uur met afsluitend een netwerkborrel en vindt plaats bij het NBC te Nieuwegein.

Docent(en)

Dirk Kreijkes

Dirk Kreijkes

Dirk Kreijkes is directeur bij PKI Signing

John Lageman

John Lageman

John Lageman is oprichter van Validsign

Martin de Bie

Martin de Bie

Martin de Bie is Adviseur Innovatie bij 216 Accountants

Fou-Khan Tsang

Fou-Khan Tsang RA

Fou-Khan Tsang RA  is bestuursvoorzitter van Alfa Accountants en Adviseurs en voorzitter van de SRA-Commissie Automatisering.

Sigurd Felix

Sigurd Felix

Sigurd Felix is Hoofd Automatisering bij Crop Accountants.

Tony van Oorschot

Tony van Oorschot

Tony van Oorschot is Informatiemanager bij SRA.

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren