Thuis in uw branche
Corona proof

De dag van de horecaondernemer

Actualiteit voor de ‘horeca-accountant’

De horeca staat voor grote (financiële) uitdagingen! Wat betekent het stoppen van de steunmaatregelen voor uw klant? En welke stappen moet uw horeca-klant nu écht zetten?

Overzicht

Prijs SRA-leden: € 470,00
Prijs niet-leden: € 615,00
Groepsgrootte: 30
PE-uren/punten:
AA/RA/RC 6
RB Algemeen 6
Bestemd voor: Accountant vennoot/medewerker, Teamleider/Relatiebeheerder, Fiscalist vennoot/medewerker
Leerdoelen:

Ik ben in staat om:

  • Voor mijn klant de nieuwste trends en ontwikkelingen in de horecasector te vertalen naar de adviespraktijk.
  • De prestaties van mijn horecaklant te verbeteren.

Uw docent

Carola van Vilsteren

Mr. Carola van Vilsteren

Mr. Carola van Vilsteren is BTW adviseur bij Van Vilsteren BTW advies B.V.

Alle docenten

Inhoud

De horeca staat voor grote (financiële) uitdagingen! Wat betekent het stoppen van de steunmaatregelen voor uw klant? En welke stappen moet uw horeca-klant nu écht zetten?

Personeelstekort en coronamaatregelen zorgen voor (tijdelijke) sluiting en beperking van capaciteit. Hoe zorgt u er als adviseur voor dat uw klant nog wel kansen blijft creëren? Of kunt u juist beter adviseren te stoppen of te verkopen? Welke (mogelijke) oplossingen zijn er? En hoe kan de rol van de Wet Homologatie Onderhands Akkoord (WHOA) hierbij een rol spelen?

Naast personeel en financiën is duurzaamheid ook een terugkerend aandachtspunt in de horeca. Hoe kan uw horecaklant voldoen aan de laatste eisen en normen? Als accountant heeft u een belangrijke rol: een duurzame strategie is een randvoorwaarde geworden bij het verkrijgen van financiering. Hoe maakt u dit praktisch en financieel uitvoerbaar?

Tenslotte gaan wij in op ‘quick wins’ voor margeverbetering en aandachtspunten op het gebied van BTW. Hoe kan de horecaondernemer zijn omzet en marges verbeteren met de focus op data? En welke branche specifieke BTW risico’s loopt uw klant?
Ofwel, een dag waarna u als horeca-accountant alles weet over de kansen en risico’s in de horecasector.

  • Financiële (en emotionele) impact van corona voor de horecabranche
  • Ontwikkelingen en trends binnen de diverse branche onderdelen
  • Wat te doen met de personeelsproblematiek?
  • Oplopende schulden bij o.a. de Belastingdienst
  • WHOA akkoord
  • Btw-risico’s onderkennen en oplossen
  • Duurzaamheid in de horeca: led, inkoop, energie etc.
  • Financieren en duurzaamheid
  • Marge verbetering vanuit de data van uw klant

Locatie & Datum

Datum & tijd:
Dinsdag 16 november 2021 van 13:00 uur tot 20:00 uur
Beschikbaar
Locatie: Hotel Houten in Houten /routebeschrijving
Cursuscode: EOSE33494

Programma

Programma

13:00 uur Ontwikkelingen en trends in de horeca

  • Impact van corona voor de horecabranche
  • Ontwikkelingen en trends voor de verschillende brancheonderdelen
  • Personeelsproblematiek op te lossen?

Ton Lenting

14:30 uur De WHOA en zwaar weer in de horeca

  • Voorkomen van Bijzonder beheer
  • Omgaan met oplopende schulden bij de Belastingdienst
  • Mogelijke oplossingen voor de horecabranche
  • Rol WHOA

Koos Beke MSc LLM

15:15 uur Pauze

15:30 uur Margeverbetering met data stromen

  • Omzet en marges vergroten met 'menuengineering'
  • Wat maakt een horecaonderneming gezond?
  • Datastromen omzet in klantkansen

Drs. Arnoud Griffioen RA

16:30 uur De duurzame horecasector

  • Welke eisen worden aan horecaondernemers gesteld?
  • Financieren en de eisen aan duurzaamheid
  • Mogelijkheden duurzaamheid en kostenbesparing
  • Certificering als marketinginstrument?

Marco Ouwerkerk

17:30 uur Dinerpauze

18:30 uur Horeca en BTW

  • Btw-risico’s en valkuilen in de horeca
  • Factuurverplichtingen
  • Hoog en laag tarief horeca
  • Btw-controles en margekillers in de horeca

Mr. Carola van Vilsteren

20:00 uur Afsluiting en einde van het programma

 

Docent(en)

Ton Lenting

Ton Lenting

Ton Lenting is Horeca-adviseur en directeur bij Lenting en Partners.

De heer Koos Beke MSc LLM

Koos Beke MSc LLM is herstructureringsspecialist bij PwC waar hij zich specifiek richt op de WHOA.

Arnoud Griffioen

Drs. Arnoud Griffioen RA

Drs. Arnoud Griffioen RA is zelfstandig bedrijfsadviseur en parttime verbonden aan de internationale Hotelschool The Hague.

Marco Ouwerkerk

Marco Ouwerkerk is partner/adviseur bij de Green Leisure Group en specialist op het gebied van MVO en duurzaamheid in horeca, recreatie en toerisme.

Carola van Vilsteren

Mr. Carola van Vilsteren

Mr. Carola van Vilsteren is BTW adviseur bij Van Vilsteren BTW advies B.V.

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren