Thuis in uw branche
Bekijk alle kringen
Corona proof

Branche en Advies kring 2020

SRA organiseert op twee locaties de SRA-Branche en Advieskring.

Accountantskantoren ontwikkelen zich steeds meer tot een adviesgerichte organisatie, klanten willen immers gedetailleerd advies. Om een nog betere sparringpartner te zijn voor uw klanten, organiseert SRA op twee locaties de SRA-Branche en Advieskring. Deze kring is bestemd voor de meer generalistische bedrijfsadviseur; voor specialisten heeft SRA zogenaamde branche expertgroepen in het leven geroepen.

Overzicht

Prijs SRA-leden: € 652,00
Prijs niet-leden: € 782,00
Groepsgrootte: 50
PE-uren/punten:
AA/RA/RC 12
RB Algemeen 10
Bestemd voor: Accountant vennoot/medewerker, Mkb-adviseur
Resultaat:

U blijft bij voor wat betreft de laatste brancheontwikkelingen. U bent een nog betere sparringpartner voor uw klanten en kunt ze nog beter adviseren

Danielle Janssen

Daniëlle Janssen – Van Rumpt

Manager Vaktechnische Kringbijeenkomsten

E djanssen@sra.nl
030 656 60 60

Alle docenten

Inhoud

Accountantskantoren ontwikkelen zich steeds meer tot adviesgerichte organisaties, klanten willen immers gedetailleerd advies. Om een nog betere sparringpartner te zijn voor uw klanten, organiseert SRA op twee locaties de SRA-Branche en Advieskring. Deze kring is bestemd voor de meer generalistische bedrijfsadviseur (voor specialisten heeft SRA-Branche-expertgroepen in het leven geroepen).

Tijdens de kwartaalbijeenkomsten van de SRA-Branche en Advieskring behandelt een deskundige de actuele (economische) ontwikkelingen en toekomstverwachtingen van een bepaalde branche en/of een adviesthema. Er is uiteraard gelegenheid om met de gastspreker en collega’s van gedachten te wisselen over vraagstukken rond dit thema. De bijeenkomsten starten altijd om 16.00 uur (einde: 18.30 uur).
Aansluitend vindt er desgewenst een netwerkborrel plaats.

De bijeenkomsten zijn alleen toegankelijk voor leden van de kring. Voordelen van een lidmaatschap zijn:

  • U doet (branche)kennis op waardoor u een nog betere sparringpartner wordt voor uw klanten;
  • U bent verzekerd van deelname aan de vier kringbijeenkomsten;
  • U verdient 3 PE-punten (RA/AA) en 2,5 PE-punten (RB) per bezochte bijeenkomst.

Een persoonsgebonden jaarlidmaatschap kost in 2020 voor vier bijeenkomsten € 652,- oftewel € 163,- per bijeenkomst. Mocht u bij een bepaalde bijeenkomst niet aanwezig kunnen zijn, dan mag u incidenteel een vervanger afvaardigen. 
U kunt ook kiezen voor een kantoorlidmaatschap à € 936,-. U mag dan per bijeenkomst twee deelnemers afvaardigen (en per bijeenkomst bepalen wie dat zijn). Indien u werkzaam bent bij een kantoor dat geen lid is van SRA betaalt u € 782,- voor vier bijeenkomsten en € 1.065,- voor een kantoorlidmaatschap. Er zijn Branche- en advieskringen in Houten en Eindhoven (Van der Valk Hotel).

Jaarprogramma 2020:

  • Ontwikkelingen in de automotive (april)
  • Ontwikkelingen in de horeca (juni)
  • Trends in vastgoed - Marktdynamiek en financiering van commercieel vastgoed (september) 
  • Actualiteiten in de foodsector (november)

 

Tot nader order vinden de kringbijeenkomsten plaats in onze virtual classroom. U ontvangt enkele dagen voorafgaand aan de ‘online bijeenkomst’ alle informatie, zoals inloggegevens, start- en eindtijd en overige relevante informatie om deel te kunnen nemen.

Locatie & Datum

EINDHOVEN

Tijd & bijzonderheden: De bijeenkomsten starten altijd om 16.00 uur (einde: 18.30 uur). Aansluitend vindt er desgewenst een netwerkborrel plaats. Beschikbaar
Wanneer: 20-04-2020, 11-06-2020 (ONLINE), 29-09-2020 (ONLINE) en 26-11-2020 (ONLINE)
Locatie: Van der Valk Hotel Eindhoven in Eindhoven / routebeschrijving
Cursuscode: FVKR32206

HOUTEN

Tijd & bijzonderheden: De bijeenkomsten starten altijd om 16.00 uur (einde: 18.30 uur). Aansluitend vindt er desgewenst een netwerkborrel plaats. Beschikbaar
Wanneer: 14-04-2020, 10-06-2020 (ONLINE), 21-09-2020 (vd Valk Houten) en 17-11-2020 (ONLINE)
Locatie: Hotel Houten in Houten / routebeschrijving
Cursuscode: FVKR32207

Programma

Ontwikkelingen in de automotive

Mobiliteit is een van de belangrijkste maatschappelijke thema’s van dit moment. De auto – en daarmee de achterliggende autobranche – heeft daar decennialang een leidende rol in gespeeld. Duidelijk is echter dat de mobiliteitsbehoefte aan grote veranderingen onderhevig is. Maar waar gaat het uiteindelijk naartoe? En hoe dient de autobranche daarop te reageren? Hoe ziet het automotive speelveld er over een aantal jaren na nu uit? Wie overleven, wie vallen af? Deze en nog veel meer vragen worden beantwoord tijdens deze bijeenkomst.
Gastspreker: C. (Clem) Dickmann; oprichter AUMACON, NIMA-examinator en analist/columnist voor diverse zakelijke media

Ontwikkelingen in de horeca

Centraal staan de nieuwe ontwikkelingen in een van de meest dynamische sectoren: de horeca. De Nederlandse horecasector groeit fors, maar tegelijkertijd komen er zoveel tafels bij dat het rendement in de sector onder druk staat. De sector ziet naast het personeelstekort de supermarkt als de belangrijkste bedreigende factor. Het zijn voorbeelden van belangrijke bewegingen die de hele sector op scherp zetten. Dit alles wordt aangedreven door een vaak gehaaste consument voor wie het allang geen uitzondering meer is om buiten de deur te ontbijten, lunch of dineren. Jonge generaties wakkeren deze ontwikkeling steeds verder aan. Dit heeft forse implicaties voor de buitenshuissector. We gaan in deze sessie uitgebreid in op veranderend consumentengedrag en de implicaties daarvan op de horeca- en gemakssector, voor nu en de komende tien jaar.
Gastspreker: I. (Inga) Blokker; Directeur The Food Research Company

Trends in vastgoed (Marktdynamiek en financiering van commercieel vastgoed)

Vastgoed staat doorgaans bekend als een vrij statisch product. Bij financiering biedt dit de banken, tot op zekere hoogte, enige zekerheid. Tegelijkertijd bevinden we ons in een tijd waarin trends en ontwikkelingen zich in ongekend tempo voltrekken. De markt is onvoorspelbaar en de roep om flexibiliteit neemt toe. Vraag is dus wat dit betekent voor de vastgoedmarkt van vandaag en morgen. En in het bijzonder: wat dit betekent voor de financiering ervan? Tijdens deze bijeenkomst worden de laatste trends en ontwikkelingen in de vastgoedmarkt als geheel en in de afzonderlijk grote deelmarkten besproken. Ook geeft de spreker zijn visie op de grote uitdagingen voor de sector in de komende jaren en voor de Rabobank als vastgoedfinancier in het bijzonder.
Gastspreker: drs. A. (Arjen) Ouwehand; Senior vastgoedmarktanalist bij Rabobank Real Estate Finance

Actualiteiten in de foodsector

De foodsector verandert in hoog tempo. Allereerst omdat het gedrag van de consument verandert. Weekboodschappen worden minder relevant en worden in toenemende mate overgenomen door bezorgdiensten. Daarnaast besluit de consument steeds vaker op het laatste moment wat, waar en hoe hij gaat consumeren (en kopen). Die ontwikkeling gaat de komende 10 jaar in versneld tempo door. En dat betekent veel voor het verdienmodel van spelers in de voedselketen. Ook voor grossiers, leveranciers, producenten en zelfs boeren en tuinders. De ontwikkelingen en consequenties vanuit de markt worden uitgebreid besproken.
Gastspreker: J.W. (Jan Willem) Grievink; CEO FoodService Institute Netherlands

Docent(en)

Clem Dickmann

Clem Dickmann

Clem Dickmann is oprichter AUMACON, NIMA-examinator en analist/columnist voor diverse zakelijke media.

Inga Blokker

Inga Blokker

Inga Blokker is directeur van The Food Research Company.

Arjen Ouwehand

drs. Arjen Ouwehand

drs. Arjen Ouwehand is senior vastgoedmarktanalist bij Rabobank Real Estate Finance.

Jan-Willem Grievink

Jan Willem Grievink

Jan Willem Grievink is CEO bij FoodService Institute Netherlands.

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren