Thuis in uw branche

Deficiëntieregeling theoretische eindtermen

Als je op of na 1 november 2017 bent begonnen met of overgestapt naar de praktijkopleiding MKB of Assurance is het mogelijk dat je een deficiëntie hebt voor de theorie van het vakgebied Gedrag, Ethiek en Besluitvorming (GEB).

Dit kan het geval zijn als je de theoretische AA- of RA-opleiding op basis van de 'oude' eindtermen hebt afgerond of nog gaat afronden. De actuele eindtermen zijn de CEA-eindtermen die met ingang van januari 2016 van kracht zijn. Volg je je theoretische opleiding op basis van deze nieuwe CEA-eindtermen of heb je deze opleiding al afgerond? Dan heb je in ieder geval geen deficiëntie voor het vakgebied GEB.

De deficiëntieregeling kan dus op jou van toepassing zijn als je:

  • bent gestart met de praktijkopleiding MKB of Assurance op of na 1 november 2017; of
  • bent overgestapt van de praktijkopleiding AA of RA naar de (nieuwe) praktijkopleiding MKB of Assurance op of na 1 november 2017; of
  • bent overgestapt van de Praktijkopleiding AA of RA naar de Praktijkopleiding MKB of Assurance voor 1 november 2017, maar je had geen POP ingediend voor 15 november 2017 en/of dit POP was niet voor 31 januari 2018 goedgekeurd.

Twijfel je of je een theorie-opleiding op basis van de oude of de nieuwe eindtermen heb afgerond? Vraag dit dan na bij jouw opleiding.

De deficiëntie voor GEB kan op verschillende manieren worden weggewerkt:

1. Deficiëntieprogramma GEB bij SRA of een andere onderwijsinstelling

SRA biedt in samenwerking met Full•Finance opleidingen een drie-daags deficiëntieprogramma aan. In dit programma komen de eindtermen van het vakgebied GEB op het vereiste niveau aan de orde. De cursus is zowel geschikt voor trainees in de praktijkopleiding MKB als voor trainees in de praktijkopleiding Assurance. 

Meer informatie en inschrijven

2. Zelfstudie

3. Additioneel programma

Je kunt een aan additioneel programma deelnemen in combinatie met de vernieuwde simulatieopdrachten voor de (overige) assurance-opdrachten. Neem hiervoor contact op met Full•Finance. Enkele onderwijsinstellingen gaan hiervoor een specifieke cursus aanbieden. Nadere informatie hierover volgt nog via de website van de NBA. Kies je voor het wegwerken van de deficiënties door middel van zelfstudie, raadpleeg dan het onderwijsprogramma. In het programma is opgenomen aan welke literatuur je aandacht moet besteden. Als je voor zelfstudie kiest, besteed je in jouw laatste jaarrapportage een aparte paragraaf (4-6 pagina's) aan het vakgebied GEB. In het zelfstudieprogramma is opgenomen aan welke aspecten van GEB je in de rapportage met name aandacht moet besteden

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren